MOBIILISOVELLUKSET

Rakennamme asiakkaalle räätälöityjä mobiilisovelluksia ja tuotamme myös omia ratkaisuja

Toteutamme mobiilisovelluksia, jotka toimivat sekä Android- että iOS-järjestelmissä. Teemme myös selainpohjaisia sovelluksia. Mobiilisovelluksen tarve on aina syytä kartoittaa huolellisesti ja arvioida paras tapa toteuttaa sovellus, sillä sovellus voidaan toteuttaa eri tavoin ja valittu toteutustapa vaikuttaa myös oleellisesti kustannuksiin. Alta löydät hieman tietoa eri tavoista toteuttaa sovellus.

Miten mobiiliapplikaatiot toteutetaan?

Toteutamme mobiilisovelluksia natiivina eli alustakohtaisina, Xamarin.Forms – sovelluskehyksellä sekä selainpohjaisina. Alla kerromme lyhyesti, mitä eri toteutustavat tarkoittavat.

Natiivisovellus

Mobiilisovelluksen toteuttaminen natiivina on kaikista työläintä, sillä mobiilisovellus joudutaan tekemään erikseen kullekin alustalle. Natiivina toteutettu mobiilisovellus on kuitenkin suorituskyvyltään kaikista tehokkain ja sitä voidaan räätälöidä ja mukauttaa tehokkaasti. Natiivisovellus mahdollistaa myös kaikkien laiteominaisuuksien käytön (esim. kameran, sijainnin tai puheentunnistuksen).

Cross-platform sovellus

Xamarin.Forms – sovelluskehyksellä voidaan sovellukset toteuttaa yhtenäisellä koodipohjalla ja kääntää sopiviksi useille eri alustoille (Android, iOS, Windows). Tämä nopeuttaa mobiilisovelluksen kehitystä huomattavasti verrattuna täysnatiivisovelluksen kehittämiseen. Samoin sovelluksen ylläpito on helpompaa ja tehokkaammin hoidettavissa, sillä se voidaan tehdä keskitetysti. Sovelluskehyksellä tehtäessä, alustakohtaisten erojen takia, ei tietyille ominaisuuksille välttämättä saada tukea. Tämä toteutustapa sopii kuitenkin erinomaisesti moniin tarpeisiin.

Selainpohjainen sovellus

Mobiilisovellukset voidaan toteuttaa myös selainpohjaisina. Selainpohjaisena mobiiliapplikaatioiden luominen on kaikista edullisinta ja nopeinta. Mobiiliapplikaatiota ei toimiakseen myöskään tarvitse julkaista sovelluskaupassa. Selainpohjaisen mobiiliapplikaation julkaiseminen sovelluskauppaan on kuitenkin mahdollista. Näin toteutettuna kyseessä on kuitenkin web-applikaatio, joten mobiililaitteen ominaisuuksia ei voida hyödyntää yhtä tehokkaasti, kuin aikaisemmissa vaihtoehdoissa. Tämä toteutustapa sopii erinomaisesti mm. pienempiin ja viestinnällisiin tarpeisiin, joiden kehityskustannuksissa halutaan säästää.

Erinomaisia esimerkkejä selainpohjaisista sovelluksista ovat mm. PWA:t, eli progressiiviset verkkosovellukset. Näihin olet varmasti törmännyt, vaikkapa selatessasi uutisia, jolloin sivusto saattaa tarjota sinulle mahdollisuutta ladata suoran kuvakkeen puhelimeesi, joka avaa mobiiliapplikaation kaltaisen sivuston. Me olemme myös itse kehittäneet järjestelmän, joka konvertoi sivustasi Android- ja iOS-mobiiliapplikaation, joka on siis selainpohjainen mobiiliapplikaatio. Oman järjestelmämme ja PWA:n erona on se, että PWA-sallii melko hyvin puhelimen.

Sovellustyypit

Natiivisovellus

Cross-platform sovellus

Selainpohjainen sovellus

Mobiilisovelluksen tekeminen

Mobiilisovelluksen rakentaminen voidaan jakaa 4 osa-alueeseen, joita ovat:

 • Mobiilisovelluksen määrittely

  • Mitä tavoitellaan
  • Asiakaskunta
  • Ansaintamalli
  • Budjetti ja aikataulu
 • Mobiilisovelluksen tekniikka ja käyttöliittymä / prototyyppi

  • UI/UX – suunnittelu
  • Ohjelmointi
  • Prototyyppi tason toteutus
 • Mobiilisovelluksen toteuttaminen

  • Sovelluksen rakentaminen valmiiksi, hyödyntäen mahdollisesta prototyypistä saatua palautetta ja dataa
  • Virallinen julkaisu
 • Mobiilisovelluksen jatkokehitys ja ylläpito

  • Sovelluksen ylläpito
  • Sovelluksen kehittäminen pohjautuen käyttäjäpalautteeseen ja dataan
  • Selainpohjainen sovellus ei välttämättä tätä vaadi

Mobiilisovelluksen määrittely vaiheessa käymme läpi sinun tavoitteitasi, perehdymme yhdessä tarkemmin asiakaskuntaasi ja teemme ehdotuksen toteutustavasta, joka parhaiten vastaa tavoitteitasi ja budjettiasi. Sinulla ei tarvitse olla valmista kaiken kattavaa markkinatutkimusta, me kyllä autamme sinua kartoituksessa. Autamme myös tarvittaessa mahdollisen rahoituksen hankinnassa.

Mobiilisovelluksen hinta

Mobiilisovelluksen hintaan vaikuttaa sovelluksen toteutus tapa ja sen tekninen vaatimustaso. Hinnan annamme aina kiinteänä, jolloin tiedät varmasti paljonko, kehitystyö tulee maksamaan. Autamme myös valikoimaan budjettiisi ja tarpeisiisi sopivimman toteutustavan, sillä aina ei mobiilisovelluksen tarvitse olla kymmenientuhansien projekti. Meidän tavoitteemme on luoda ja kehittää malleja, joilla mobiilisovellusmaailmaan päästään edullisemmin kiinni ja useammatkin eri toimijat näin ollen pääsisivät mobiilisovelluksista hyötymään.

Ota meihin yhteyttä ja kerro ideastasi, niin tehdään siitä yhdessä totta.

Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä niin keskustellaan!

Back to top